Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

DESCRIEREA GENERALĂ A CENTRULUI

Cardiac Center din cadrul Spitalului Monza este singurul centru medical privat din România care cuprinde toate specialităţile inimii într-un singur loc, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare. Prin apartenenţa la un grup internaţional de servicii medicale, a cărui principal focus este tratarea afecţiunilor inimii, Spitalul Monza aduce în România experienţa de peste 25 de ani a Grupului Monza în această arie de activitate. Spitalul Monza și-a început activitatea în anul 2012, cu primele intervenţii de chirurgie cardiacă, fiind astăzi cel mai peformant centru privat de chirurgie cardiovasculară din România. Beneficiind de cea mai performantă echipă chirurgicală, un instrumentar chirurgical de ultimă generaţie, Spitalul Monza se aliniază, ca nivel de expertiză, celor mai importante centre chirurgicale la nivel mondial.

CARDIOLOGIE

Activitatea secţiei de Cardiologie cuprinde diagnosticul și tratamentul oricărui tip de cardiopatie și al complicaţiilor medicale la pacienţii cardiaci. În strânsă colaborare cu secţia de Chirurgie cardiovasculară, contribuie la diagnosticul și determinarea riscului chirurgical în cazul pacienţilor care au indicaţie de chirurgie cardiacă – fie în timpul internării, fie în ambulator.

Examenele medicale cuprind toată aria de diagnostic cardiologic:

Consultaţie cardiologică

PRINCIPALELE AFECŢIUNI TRATATE

  • Boala coronariană cu toate formele ei acute și cronice
  • Insuficienţa cardiacă
  • Cardiomiopatiile și hipertensiunea arterială complicată
  • Tulburările de ritm și de conducere
  • Malformaţiile cardiace congenitale
  • Bolile valvulare

În cazul patologiilor cardiace grave, se iniţiază un program de monitorizare ambulatorială în lunile și anii succesivi. În completarea secţiei de Cardiologie, sunt active următoarele servicii ambulatoriale dedicate pacienţilor:

Post-infarct

Post-angioplastie

Insuficienţă cardiacă

Cardiopatie hipertensivă

Prevenţie secundară (dislipidemii, antifumat etc.)

Recuperare cardiologică

În timpul diverselor programe de urmărire în Ambulatoriu sunt programate consulturile și toate controalele instrumentale necesare pentru a menţine stabilă, în timp, afecţiunea pacientului și pentru a preveni orice complicaţii, progresia bolii și spitalizările ulterioare.

CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ

Secţia de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Monza este formată din mai multe echipe chirurgicale, specializate în tratamentul minim-invaziv al afecţiunilor cardiovasculare. Activitatea centrului a început în anul 2012, când s-au efectuat primele intervenţii de chirurgie cardiacă.

Astăzi, Cardiac Center este cel mai performant centru privat de chirurgie cardiovasculară din România şi locul în care s-au efectuat cu succes intervenţii cu un grad înalt de dificultate, intervenţii în premieră în România și primele intervenţii de chirurgie cardiovasculară robotică din Europa de Sud-Est.

LA 7 ANI DE LA LANSARE,

CARDIAC CENTER NUMĂRĂ PESTE:

10.000 de proceduri de cardiologie intervenţională

4.500 de intervenţii de chirurgie cardiovasculară

350 de intervenţii de chirurgie cardiovasculară pediatrică

Principalele afecţiuni tratate chirurgical:

Bolile valvulare

Anevrismele de aortă

Bolile arterelor coronare

Bolile valvelor inimii

Bolile aortei

Bolile arterei pulmonare

Cardiomiopatia hipertrofică (obstructivă)

Tumorile cardiace și mediastinale

Bolile cardiace congenitale la adult

Ischemia acută/cronică a membrelor inferioare și superioare

Boala cerebrovasculară

INTERVENŢII DE EXCELENŢĂ

Revascularizarea miocardică arterială pe cord bătând.

Intervenţia se efectuează pe cord bătând, fără oprirea inimii, utilizând device-uri care permit imobilizarea exclusiv a zonei de lucru (anastomoza), iar ca grefoane se folosesc ambele artere mamare. În cazul acestui tip de intervenţie se evită, pe cât posibil, utilizarea grefoanelor venoase a căror viabilitate este redusă, comparativ cu cele arteriale.

Chirurgia reconstructivă a valvei mitrale, aortice și a rădăcinii aortei.

Este bine știut faptul că, pe plan mondial, rata de complicaţii a pacienţilor purtători de proteze valvulare este mult mai mare decât a celor la care s-a efectuat repararea valvulară (plastia), iar durata de viaţă este mai mare la pacienţii cu plastie de valvă. Trendul mondial, în momentul de faţă, tinde către reparare (plastie), faţă de protezarea valvulară. Protezările valvulare cu valve biologice de ultimă generaţie.

Implantare de valvă aortică Sutureless.

Proteza valvulară cu sistem propriu de ancorare este indicată pacienţilor cu patologii asociate și performanţă ventriculară stângă scăzută, ceea ce presupune un timp cât mai scurt de bypass aortopulmonar. Printre avantajele acestui tip de implantare se numără reducerea semnificativă a timpului de intervenţie, minimizarea traumei, a durerilor post operatorii și a riscurilor de infecţii, prin urmare reducerea perioadei de spitalizare și de recuperare a pacientului. Chirurgia aortei toraco-abdominale pentru anevrisme și disecţii este una dintre cele mai dificile și complicate intervenţii din chirurgia cardiovasculară. Echipa noastră beneficiază de expertiza celei mai performante echipe, în cadrul Cardiac Center putându-se afectua orice tip de operaţie la nivelul aortei, inclusiv înlocuirea totală a aortei (toracice sau abdominale).

Chirurgia cardiomiopatiei hipertrofice obstructive (CMHO).

Miectomia septală extinsă este o procedură chirurgicală cardiacă complexă pentru tratarea CMHO, pe care foarte puţine spitale din Europa și din lume o pot realiza. Spitalul Monza din București este unul dintre acestea, fiind singurul spital din România care a efectuat cu succes un număr considerabil de intervenţii de acest fel, în colaborare cu Prof. Dr. Paolo Ferrazzi. Beneficiile acestei tehnici pentru pacienţi sunt următoarele: risc mai scăzut de mortalitate (între 1și 2%, dacă nu există și o altă patologie cardiacă sau noncardiacă asociată) și rezultate excelente pe termen lung, pacientul revenind la o viaţă normală. Prof. Dr. Paolo Ferrazzi are una dintre cele mai mari experienţe operatorii pentru procedura de miectomie septală extinsă. În plus, a introdus tehnici de reparare a valvei mitrale efectuate în cadrul procedurii, tehnici unice și brevetate în chirugia cardiacă.

Chirurgia cardiacă minim invazivă.

Tehnicile minim invazive reduc trauma operatorie, costurile, perioada de spitalizare și de reintegrare a pacientului în viaţa socială. Printre acestea se numără revascularizarea miocardică prin minitoracotomie directă (MIDCAB) sau video asistată (TECAB); chirurgia valvulară prin minitoracotomie (mitrală, tricuspidă, atriu drept sau stâng) sau prin ministernotomie (aortă); chirurgia pericardică toracoscopică; și chirurgia minim invazivă în fibrilaţia atrială.

Chirurgia cardiacă minim invazivă la copii

Chirurgia cardiacă minim invazivă modernă se poate efectua și în cazul micilor pacienți. Această procedură se realizează fără sternotomie și presupune abordul structurilor inimii prin intermediul unei incizii mici efectuate la nivelul peretelui toracic, în spațiile intercostale. Minitoracotomia la copii se efectuează întocmai ca la majoritatea pacienților adulți, intrându-se în spațiul intercostal (între coaste) fără să se taie vreun os.
Avantajele acestei intervenții chirurgicale sunt reducerea traumatismelor chirurgicale (incizia mică) și un rezultat estetic mai bun, reducerea durerii și eventualelor complicații post-operatorii, ducând la o durată redusă a spitalizării și o recuperare funcțională mai rapidă.

REABILITARE CARDIOVASCULARĂ

Secţia de Reabilitare cardiovasculară se adresează pacienţilor ce au suferit o intervenţi de chirurgie cardiovasculară, infarct miocardic, montare de stent sau celor care suferă de o boală cardiovasculară (insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică, implantare de stimulatoare cardiace, sindroame coronariene acute cu evoluţie către infarct miocardic, arteriopatie obliterantă, etc). Programul de Reabilitare cardiovasculară include kinetoterapia și fizioterapua și are ca scop creșterea șanselor de supravieţuire, optimizarea calităţii vieţii pacienţilor cu diferite patologii cardiace și reintegrarea acestora cât mai rapidă din punct de vedere socio-profesional și psiho-emoţional. Reabilitarea cardiovasculară este structurată pe mai multe faze: exerciţii terapeutice, monitorizare cardiologică, consiliere nutriţională și psihologică, precum și educaţie privind modificările stilului de viaţă pentru a reduce riscurile bolilor cardiace.

DOTAREA TEHNOLOGICĂ

În Ambulatoriul de cardiologie dispunem de tehnologie de ultimă generaţie, apreciată în cele mai prestigioase clinici de cardiologie din lume pentru performanţele sale în redarea imaginilor, precum și pentru funcţiile sale speciale, utile în evaluarea pacientului cardiac:

Ecocardiograf ViVid E9 4D GE

oferă o neegalată calitate a imaginii, precizie și rapiditate atât în 4D, cât și în 2D

Ecocardiograf ViVid E9 2D GE

Ecocardiograf ViVid E9 4D GE

Ecocardiograf ViVid E9 with Xdclear

2xEcocardiograf Vivid I

Ecocardiograf Vivid E95

Ecocardiograf Vivid IQ

Ecocardiograf Logiq E9 GE

ecograf color portabil careinclude programe pentru examinări abdominale, obstetrică-ginecologie, părţi moi și superficiale, tiroidă, vascular, cord, pediatrie, neonatologie, urologie, musculo-scheletic și intraoperatorii

Electrocardiograf Mac 1600 GE

conţine remarcabilul program de analiză ECG Marquette® 12SL™ ce ajută doctorii în diagnosticarea corectă a pacienţilor și recomandarea unui tratament corespunzător

Aparat pentru test de efort cardiopulmonar Cosmed

Holter de tensiune Tonoport GE

Holter ECG dinamic seer light GE

Holter central Mars V8 GE

Defibrilator Responder 2000 GE

Echipa medicală

Dr. Theodor Cebotaru
Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară
Șef Secţie Chirurgie Cardiovasculară
Monza I
Vezi profilul complet
Dr. Călin Popa
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Șef Secţie
Chirurgie Vasculară
Vezi profilul complet
Conf. Dr. Cătălin Badiu
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Alexandru Vasilescu
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Bogdan Vintilă
Medic Primar
Chirurgie Vasculară
Vezi profilul complet
Dr. Paolo Ferrazzi
Medic Primar
Chirurgie Cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Brădean
Medic Specialist
Chirurgie Cardiovasculară
Vezi profilul complet
Dr. Răzvan Ticulescu
Medic Primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Angela Georgescu
Medic Primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Silviu Ghiorghe
Medic Specialist
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Maria Greavu
Medic Specialist
Cardiologie
Vezi profilul complet
Dr. Carmen Roxana Ionașcu-Fometescu
Medic Primar
Cardiologie
Vezi profilul complet
duvar kağıdı ehliyet soruları çöz