Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Articole

5 lucruri pe care nu le știaţi despre chirurgia robotică

Atunci când auzi pentru prima dată sintagma „chirurgie robotică”, tendinţa firească este să te întrebi ce anume implică ea de fapt și, poate, chiar să-ţi imaginezi tot felul de ipoteze: mă operează un robot? Cum anume arată acest robot? În ce caz aș avea nevoie de o intervenţie chirurgicală robotică? Unde e medicul în acest proces?

Iată 5 lucruri importante pe care să le știi despre chirurgia robotică.

#1. Robotul nu este o mașină care operează singură

Robotul da Vinci Xi, pentru că despre despre el este vorba, este cel mai avansat instrument de chirurgie minim-invazivă de la ora actuală. El constă dintr-un sistem computerizat video-asistat, care se interpune între chirurg și pacient.

Așadar, acesta nici nu operează singur și nici nu poate fi programat. Da Vinci Xi este un instrument care îl ajută pe chirurg să vadă mai bine, să intervină cu precizie și fineţe și să rezolve cazuri foarte dificile, depășind limitările chirurgiei tradiţionale sau laparoscopice.

#2. Robotul mărește de până la 10 ori imaginea și își rotește braţele în unghiuri imposibile pentru mâna umană

Da Vinci Xi este un sistem modern, cu o serie de caracteristici importante: oferă o perspectivă 3D și HD, mărește de până la 10 ori și se rotește la 540 de grade.

Toate acestea se traduc în claritate și precizie milimetrică pentru actul medical, de care chirurgi cu pregătire solidă și experienţă internaţională se folosesc în avantajul pacientului la Spitalul Monza.

#3. Intervenţiile chirurgicale cu ajutorul robotului se dovedesc extrem de utile în cazurile oncologice

Datorită beneficiilor pe care le aduce în chirurgie, robotul da Vinci Xi aduce rezultate foarte bune în cazurile dificile și afecţiunile severe, cum ar fi cele oncologice. Cu ajutorul robotului, se fac intervenţii în specialităţi cum ar fi urologie, ginecologie sau bariatrie.

Printre tipurile de cancere în cazul cărora pot fi recomandate operaţii robotice se numără, de exemplu: cancerul renal, suprarenal, de vezică biliară, de prostată, de col uterin sau de stomac. Endometrioza este o altă boală de natură ginecologică frecvent tratată chirurgical cu ajutorul da Vinci Xi.

#4. Intervenţiile chirurgicale robotice se traduc într-o experienţă post-operatorie superioară pentru pacienţi

Pentru pacienţi, intervenţiile chirurgicale prin intermediul robotului da Vinci Xi aduc mai multe beneficii: o cantitate redusă de sânge pierdută intra-operator, timp mai scurt de recuperare, risc redus de complicaţii post-operatorii, durere post-operatorie diminuată, reluarea rapidă a activităţilor obișnuite și posibilitatea de a interveni în cazuri foarte dificile.

#5. Chirurgia robotică oferă o calitate ridicată actului medical

Și pentru medici, beneficiile sunt nenumărate. Robotul da Vinci Xi ușurează manevrele chirurgicale, oferă vizibilitate mărită, permite medicului să intervină milimetric chiar în locuri greu accesibile, unde ochiul uman, mișcările mâinii și instrumentele obișnuite ajung cu mult mai greu.

Intervenţiile cu robotul înseamnă un confort sporit pentru medic – acesta coordonează robotul de la o consolă, unde stă așezat, ceea ce este extrem de util mai ales în cazul intervenţiilor complicate și de lungă durată. Toate acestea oferă o calitate ridicată actului medical și ușurează rezolvarea cazurilor dificile și complexe.

***

La noi, robotul da Vinci Xi este pus în mâinile celor mai buni medici, cu experienţă solidă și pregătire internaţională. La noi, roboţii au suflet – sufletul chirurgilor care îi coordonează pentru binele pacienţilor lor.

Mai multe informaţii despre intervenţiile chirurgicale realizate cu ajutorul robotului – găsiţi și aici.

 

Lasă un răspuns