Call center 021.9983
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sâmbătă: 08:00 – 15:00

Brain Institute

Descrierea generală a centrului

BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, a fost lansat în februarie 2014. Afecţiunile creierului sunt tratate la standardele practicate în cele mai bune centre de neuroștiinte din lume. BRAIN Institute reunește cei mai experimentaţi specialiști din neurochirurgia românească modernă: neurologie, neurochirurgie cerebrală, neurochirurgie spinală, neuroradiologie intervenţională, neuro-anestezie, ORL – chirurgia transnazală a adenomului hipofizar, neuro-endocrinologie și reabilitare neuro-motorie.

Dr. Sergiu Stoica (supraspecializat în neurochirurgie vasculară și tumorală), alături de Dr. Anca Vișan (specializată în neuro-anestezie) și Dr. Bogdan Mocanu (rinoneurochirurgie), a reunit cea mai bună echipă de specialiști în neurochirurgie din România sub umbrela BRAIN Institute. Împreună, aceștia transformă neurochirurgia tradițională românească în una modernă, practicată în cele mai bune centre de neuroștiințe din lume.

De ce să alegi BRAIN Institute?

Antreprenoriat social. BRAIN Institute este prima instituţie medicală privată non-profit din România, care reinvestește toate resursele disponibile pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor și a practicii medicale, precum și pentru cercetare și educaţie.

Leadership medical în neurochirurgia modernă. BRAIN Institute reunește cei mai experimentaţi specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: spinal, cranian și neuro-anestezie. Cu o înaltă pregătire profesională și cu stagii de supra-specializare în cele mai performante centre de pregătire din întreaga lume, medicii din echipa BRAIN Institute aduc în România experienţa dobândită de-a lungul anilor. Împreună, aceștia transformă neurochirurgia tradiţională într-una modernă, practicată în cele mai bune centre de neuroștiinţe din lume. În România, anumite afecţiuni rare pot fi tratate numai la Brain Institute.

Îngrijire multidisciplinară completă. Filozofia BRAIN Institute include transformarea modului de îngrijire a pacienţilor: organizarea în jurul afecţiunilor, nu a specialităţilor medicale, mai exact îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor de la A la Z. De aceea, pentru fiecare afecţiune, există o echipă multidisciplinară dedicată, formată din neurochirurgi și medici din specialităţi asociate. Fiecare echipă are un coordonator responsabil de evaluarea și tratamentul pacientului.

Tehnologie. BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră. Începând cu neuro-navigaţia, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunţită și RMN disponibil intra-operator, echipa Brain Institute are la îndemână toate resursele necesare maximizării succesului în ceea ce privește starea de sănătate a pacienţilor.
 

Diagnostic și tratament

Tratament

Neurochirurgie

Dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurg, supraspecializat neurochirurgie vasculară și tumorală și fondator al BRAIN Institute, coordonează direct echipa de neurochirurgie și supraveghează întreaga activitate medicală a institutului. Alături de echipa sa dfectuează intervenții cu un grad înalt de complexitate și dificultate, cum ar fi: tumori de la baza craniului (craniofaringiom), adenoame hipofizare, neurinoame acustice, meningioame,  anevrisme și malformații vasculare.

 

Tratament chirurgical

  • Chirurgia tumorilor cerebrale
  • Adenomul hipofizar
  • Cavernomul cerebral
  • Glioblastomul
  • Malformațiile arterio-venoase (MAV)
  • Hidrocefalia
  • Anevrismul cerebral
  • Hidrocefalia
  • Meningiomul
  • Neurinomul acustic

 

Chirurgie ORL

Coordonatorul secției de ORL este Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL cu o vastă experiență chirurgicală, până astăzi numărând peste 7000 de intervenții chirurgicale ORL, mai mult de 650 dintre ele fiind operații de înaltă dificultate în echipa mixtă Neurochirurgie-ORL – extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal împreuna cu dr. Sergiu Stoica (Rinoneurochirurgie): adenoame hipofizare, craniofaringioame, cordoame, meningioame. Activitatea în cadrul secţiei de Chirurgie ORL constă în diagnosticarea și tratamentul afecţiunilor ORL, precum și rezolvarea urgenţelor ORL pentru toţi pacienţii internaţi în Spitalul Monza, consultaţii și intervenţii chirurgicale conform programărilor efectuate prin serviciul de programări și relaţii cu clienţii al Spitalului Monza și al Brain Institute. Medicii secţiei ORL sunt on call 24/24 de ore.

 

Principalele afecţiuni tratate

Investigaţii

  • Examene endoscopice rinosinusale
  • Examene endoscopice rinofaringiene
  • Examene endoscopice faringo-laringiene
  • Examene endoscopice flexibile (fibroscopii) rino-faringo-laringiene
  • Examene endoscopice otice
  • Prelevare biopsie sub ghidaj endoscopic
  • Extracţie corp străin rino-faringo-laringe sau otic sub ghidaj endoscopic
  • Managementul epistaxisului anterior și posterior nazal

 

Intervenţii chirurgicale

Investigaţii chirurgicale de excelenţă

 

Endocrinologie

Dr. Simona Jercălău este medic specialist endocrinology, fiind medicul coordonator al cazurilor pacienţilor cu patologie hipofizară, urmărind investigaţiile și tratamentul endocrinologic pre și post-operator.

Activitatea în cadrul secţiei de endocrinologie nu constă doar în patologia tiroidiană, ci și în diagnosticul și tratamentul problemelor care privesc mai multe glande — glande care se numesc endocrine pentru că sintetizează niște substanţe biologic active care ajung în sânge, de aici conceptul de endocrin. Aceste substanţe se numesc hormoni și au multe roluri la nivelul organelor ţintă pentru că influenţează creșterea și dezvoltarea, metabolismul, buna funcţionare a sistemului cardio-vascular, a sistemului nervos, a sistemului imun.

Clasificarea glandelor endocrine. Glandele endocrine clasice sunt:

  • hipotalamusul și hipofiza (în sistemul central)
  • glanda tiroidă, glandele paratiroide, glandele suprarenale, ovarul și testiculul, pancreasul endocrin (la nivel periferic)

Pe lângă aceste glande clasice, deși tradiţional nu sunt incluse în sistemul endocrin, mai sunt organe și ţesuturi care au și ele hormoni. De exemplu, rinichiul sintetizează renină și eritropoietină, iar în ţesutul adipos se sintetizează leptina. De asemenea, sunt hormoni care nu sunt sintetizaţi neapărat de niște structuri care sunt încadrate în sistemul endocrin clasic.

Indicaţii. Patologia endocrină este, în principal, de două tipuri:

  1. disfuncţională – adică hormonii sunt într-o cantitate prea mare sau prea mică;
  2. tumorală de regulă, tumorile sunt benigne, nodulul tiroidian fiind tot o tumoră; cum în tiroidă pot apărea tumori sub forma nodulilor tiroidieni, tot la fel, aceștia pot să apară și la nivelul glandelor suprarenale, tiroidei sau hipofizei.

Reabilitare neuro-motorie

Secţia de Reabilitare neuro-motorie a Spitalului Monza tratează, de regulă, pacienţii care au suferit o intervenţie chirurgicală de protezare ortopedică sau neurochirurgicală.

 

Pentru programari si informatii apelati numarul de telefon 021 9984.

Mai multe detalii despre Brain Institute pe www.braininstitute.ro

 

Dotarea tehnologică

doater-tehnica

  • Echipament videoendoscopie HD (Storz)
  • Sistem de achiziţie a imaginilor video-HD (AIDA Storz)
  • Sistem de navigaţie chirurgicală computerizată (Stryker 2nd gen.)
  • Aparat cu microfragmentare și aspiraţie (Storz)
  • Disector cu ultrasunete (Cusa)
  • CT intraoperator
  • RMN intraoperator
  • Generator radiofrecvenţă (Valleylab)
  • Echo-doppler intraoperator pentru baza de craniu
  • Microscop Zeiss NC 4 cu Heads-Up display și autofocus

 

Echipa medicală

Dr. Mihai Adrian Cristescu
Medic Primar
Neurochirurgie
Vezi profilul complet
Dr. Sergiu Stoica
Medic Primar
Neurochirurgie
Șef Secţie
Neurochirurgie
Vezi profilul complet